Online 1 | Online 2
Online 1 | • Online 2

Yrkeskläder för den mobila hantverkaren

– Mercus är ett relativt känt varumärke på de orter vi finns representerade, men vi är inte så välkända bland dem som inte handlar hos oss. Tittar man på fasaderna på våra butiker så framhävs andra varumärken starkare än vårt eget. Det håller vi nu på att ändra, säger Mikael Peterson, VD för Mercus yrkeskläder.

Mercus

Så här kommer fasaden på Ringön, Göteborg, se ut med de nya skyltarna.

Genom ett nytt grafiskt manér och ett tydligare sätt att kommunicera ska Mercus sätta sitt varumärke på kartan.
– Vi vill få en bättre och tydligare närvaro och att våra kunder ska se oss som en seriös partner och leverantör, säger Mikael.
Mercus yrkeskläder har funnits sedan 1991. Idag finns åtta butiker i södra Sverige. För tillfället har man inga planer på att expandera.
– Känner vi att det finns en efterfrågan bland våra kunder att öppna någon annanstans så gör vi det. Det är inget självändamål att öppna fler butiker.

Kundfokus och kvalitet avgjorde

De nya fasadskyltarna med den nya logotypen börjar nu sättas upp på butiksfasaderna, och i november beräknas alla butiker skylta med den nya profilen. Produktionen och monteringen av skyltarna görs av V-TAB.

– Vi fick uppdraget i somras och har tagit fram urfrästa bokstäver i plåtram med frontbelysning, berättar Dennis Davidsson, säljare på V-TAB och fortsätter:

– Under hela processen har vi fungerat som ett bollplank och har kommit med idéer och förslag. Vi vill inte bara vara en leverantör, utan en samarbetspartner som Mercus kan anförtro sig till.

mercusskylt
Vi frågar Mikael Peterson varför man valt V-TAB som samarbetspartner.

– Vi såg oss omkring och fick tips om V-TAB via vår reklambyrå Circus PR & reklam, som tagit fram vår nya grafiska manual och layout. Vi tyckte att V-TAB kändes seriösa och att de höll en hög kvalitetsnivå. Samarbetet har fungerat mycket bra och de ser mer till kundens behov än sitt eget.  Just nu omfattas uppdraget av fasadskyltar utvändigt och även fönsterdekor för vissa av butikerna. Men det är inte omöjligt att uppdraget blir större framöver.
 – Vi har en dialog med bland andra V-TAB om den inre profileringen av butikerna där vi tittar på lite olika varianter. Kanske kommer vi att utöka vårt samarbete – vi får se, säger Mikae

Mercus

Mercus förser företag med ett komplett utbud av arbetskläder, yrkesskor, profilkläder och personlig skyddsutrustning och är en av de större aktörerna i branschen.
Företaget har funnits sedan 1991 och har idag åtta butiker – tre i Göteborg samt butiker i Linköping, Helsingborg, Malmö, Jönköping och Ulricehamn.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!