Online 1 | Online 2
Online 1 | • Online 2

V-TAB:s projektledare Peter Josefsson: Alltid redo!

Peter Josefsson arbetar som projektledare på V-TAB i Norrahammar. Han är också deltidsbrandman. – Lite skämtsamt kan man säga att jag släcker bränder på mina båda jobb.
Peter_fotograf-tom-bengtsson

För de allra flesta brukar helgerna innebära vila och socialt umgänge med familj och vänner. Så är inte alltid fallet för Peter Josefsson. Förutom arbetet som projektledare på V-TAB i Norrahammar är han också deltidsbrandman, och just den helgen när han fyllde 46 år hade han jour. Istället för att bli firad av familjen släckte han bland annat bränder och hjälpte en person ur en hiss som hade fastnat på grund av strömavbrott.

– När jag arbetar som deltidsbrandman kan allt möjligt hända. Man vet inte vad man kan förvänta sig eller hur allvarligt tillbudet är, säger han. På V-TAB i Norrahammar arbetar tre personer som deltidsbrandmän, något som Peter Josefsson tror är ovanligt tillåtande av en arbetsgivare:

– Det är bra att företaget ser mervärdet i att ha flera personer som har utbildning och som kan hjälpa till vid exempelvis arbetsolyckor eller ge hjärt-lungräddning, HLR.

Gedigen erfarenhet
Peter Josefsson har arbetat på V-TAB sedan 2007, och började då som skyltmontör. Tre år senare tog han tjänsten som projektledare på avdelningen Skylt & Reklam. Hans tidigare erfarenheter om hur skyltning fungerar ute i verkligheten, hur skyltar är konstruerade och vad som krävs för att montera dem på ett säkert sätt har varit till stor fördel i hans nuvarande arbete. Till kunderna hör i dag Hemköp, Tempo , Handlarn, Siba , kedjan Frasses hamburgare och Happy homes. Kunderna har olika behov och förutsättningar, men Peter Josefsson är van vid att hantera flera projekt samtidigt.
– Mitt jobb går i huvudsak ut på att hjälpa kunderna med deras butiksprofilering, såväl invändigt som utvändigt. För Tempo och Handlarn tar jag även hand om butikernas affischer och hylltalarkampanjer, berättar han. Jobbet i sig handlar mycket om att skapa förtroende hos kunden och ha tät kontakt. Det är en stimulerande utmaning tycker han, och till stöd har han sina kollegor:
– Vi har kul och är en skön grupp människor som jobbar tillsammans. Den känslan är väldigt viktig för mig. Framtidsutsikterna för både kunder och V-TAB i Norrahammar är ljus, bedömer Peter Josefsson. Så länge det finns kommersiella företag finns också behov av skyltar och reklam.
– Viktigt är dock att vi är öppna för ny teknik och ser möjligheterna med den. Framöver kommer mycket av marknadsföringen ske digitalt via telefoner och datorer.

Fakta:
Namn: Peter Josefsson
Gör: Projektledare på Skylt & Reklam, V-TAB i Norrahammar
Ålder: 46 Familj: Frun Helene, sönerna Anton, 15, Otto, 13 , och vår lilla italienska vinthund
Bor: I villa i Norrahammar
På fritiden: Jag har alltid ägnat mig åt diverse idrotter, och har en lång fotbollsbakgrund i division 3 och 4. Numera är jag idrottsledare/tränare för mina pojkars fotbollslag i Hovslätts IK. Jag racercyklar för att hålla igång konditionen och åker alpint under vintern. Konditionen är viktig att underhålla, inte minst för att klara av de fysiska testerna vi gör en gång i halvåret som brandmän.

Författad av: Elisabet Tapio Neuwirth
Foto: Tom Bengtsson

 

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!