Online 1 | Online 2
Online 1 | • Online 2

Skapar affärsnytta för lantbruk

Jordbruksaktuellt är tillbaka hos V-TAB efter att ha varit borta i tre år.
– Vår tidning är ganska komplex att trycka med flera editioner och vi vill hålla så hög kvalitet som möjligt, säger Claes Berggren på Jordbruksaktuellt.

Claes

Claes Berggren

Mats

Mats Olson

Jordbruksaktuellt har funnits sedan 1962. Det som började som ett rent annonsblad, blev 2000 en tidning med redaktionellt material. Det var i den vevan som Claes Berggren började arbeta på tidningen med kvalitetsfrågor. Han är också den som håller i kontakterna med tryckeriet.

– Vi försöker hitta affärsmöjligheter för lantbrukarna, och idag är Jordbruksaktuellt den största oberoende affärstidningen för de som arbetar med jord och skog, säger han.

Sedan många år tillbaka har tidningen tryckts hos V-TAB. Mellan 2009 och 2012 trycktes tidningen på andra tryckerier runtom i Sverige, för att sedan komma tillbaka till V-TAB.

– V-TAB är kända för att hålla en hög kvalitet, både när det gäller leveranssäkerhet och tryckkvalitet, säger Claes. Det känns bra att vara tillbaka.

jordbruksaktuelltLokala editioner – en styrka

Jordbruksaktuellt är helt inriktad på lantbruk och i de senaste numren har man bland annat haft teman somtorkning och lagring. Lantbruket är en mycket omfattade industri.
– Är man inte i insatt i branschen kan det vara svårt att förstå vad lantbruk innebär. Vill man få mer kunskap om lantbruk kan det vara värt att göra ett besök på mässan Elmia Lantbruk Djur & Inomgård, som hålls i slutet av oktober i Jönköping. En mycket speciell upplevelse är bland annat att gå runt och titta på alla djuren i hallarna, tipsar Mats Olson, säljare på Jordbruksaktuellt.
Mats fortsätter att prata om tidningen som trycks i 16 olika editioner, vilket gör att läsarna ofta ser annonser från sina lokala återförsäljare.
– Möjligheten att kunna erbjuda en lokal annonshelsida på flera orter i Sverige är inte vanligt i print. Det gör också att det känns extra kul att jobba med tidningen, säger Mats.
16 olika upplagor ställer också höga krav på tryckleverantören.
– Trycket är mycket viktigt för oss. Vi vill hålla så hög kvalitet som det går att göra i coldset, samtidigt som vi vill ha en smidig produktion med hög leveranssäkerhet. Det får vi hos V-TAB, säger Claes.

Jordbruksaktuellt

Medieföretaget Jordbruksaktuellt ger ut tidningarna Jordbruksaktuellt, Skogsaktuellt, Entreprenadaktuellt, Grisföretagaren och Maskinmarknaden. Tidningen Jordbruksaktuellt är Sveriges i särklass största oberoende branschtidning. Upplagan är cirka 78 500 exemplar och tidningen ges ut i 16 lokala upplagor. Jordbruksaktuellt ägs av Agriprim AB, ett IT-konsult- och informationsföretag specialiserat på lantbruks- och livsmedelssektorns behov.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!