Online 1 | Online 2
Online 1 | • Online 2

Fler livsstilsmagasin trycks i Vimmerby

2012-05-10

Fler livsstilsmagasin trycks i Vimmerby

– V-TAB toppar med hypermodern magasinspress.
Nu trycker V-TAB i Vimmerby på startknappen till en unik japansk magasinspress med sikte på att ta hem ännu mer av den nordiska magasinsmarknaden. 

– Den nya tryckpressen är som gjord för livsstilsmagasin om resor, båtar, mat, mode och whisky med mellanstora upplagor. Det finns inget som slår den där, säger Joachim Andersson, försäljningschef magasin, V-TAB. 

V-TAB i Vimmerby är specialiserade på så kallade ”short run magazines”, det vill säga magasin med mindre och mellanstora upplagor. Med den nya magasinspressen breddas möjligheterna, både vad det gäller sidantal och upplaga. Resemagasinet Vagabond och affärsmagasinet DI Weekend hör till de första som rullar mellan valsarna.

– Pressen ställer om till nästa jobb på nio minuter, vilket är blixtsnabbt, och tack vare det precisa färginställningssystemet justeras färgerna på rekordtid. Sammantaget minskar detta också makulaturen med flera tusentals ex, säger Joachim Andersson.

Man kan också samköra jobb med systermaskinen, en Komori System 38S, vilket ökar flexibiliteten avsevärt.

– Det är väldigt roligt för det här är den andra investeringen på den här tekniknivån i Vimmerby. Nu kan vi trycka fler magasin för fler kunder och dessutom garantera färghållningen, eftersom pressarna är av samma fabrikat.

V-TAB i Vimmerby håller erkänd världsklass när det gäller att köra Komori-pressar. Så omtalat snabba och med så hög kvalitet att flera sällskap från andra länder varit på plats för att studera hur man gör.

V-TAB har nyligen påbörjat en omvälvande resa i tryckeribranschen med konsolidering, investeringsvilja och innovation i sikte. Målet är att bli en ännu starkare marknadsledare och dubblera omsättningen de närmaste tre åren.

– Det här visar att vi verkligen satsar för framtiden. Vi har tagit ett innovationssteg mot miljövänligare och ännu mer kostnadseffektiv heatsetproduktion – samtidigt som vi stärker positionen i norra Europa, säger Peder Schumacher, vd för V-TAB.

Maskinen finjusteras just nu i Vimmerby och det officiella startskottet firas med småländsk raggmunk och ostkaka i Vimmerby den 10 maj.

V-TAB är Nordens största tryckerikoncern med verksamhet på 11 anläggningar i Sverige. Den huvudsakliga verksamheten är tryckning av dagstidningar, periodiska tidskrifter och direktreklam, samt produktion av skyltar och butikskommunikation. V-TAB har cirka 950 medarbetare och omsätter drygt 2 miljarder kronor. Största ägare i V-TAB är Stampen-gruppen. www.v-tab.se 

Stampen-gruppen är en snabbt växande mediekoncern som är en av Sveriges största ägare av dagstidningar. I Stampen ingår också digitala  medier, tryckerier, distributionsbolag och gratistidningar. Stampen omsätter över 5 miljarder kronor.www.stampen.com

För mer info, kontakta:

Peder Schumacher, vd, V-TAB, tel: 070-562 40 87

Anna Norlander, informationsansvarig, V-TAB, tel: 076-114 11 23

Joachim Andersson, försäljningschef magasin, V-TAB, tel: 070-525 94 25

Färska bilder från firandet i Vimmerby och på maskinen finns på: www.v-tab.se/press