Online 1 | Online 2
Online 1 | • Online 2

ÖoB:s nya DR i trimmad tabloid

ÖoB-nyhetsbildV-TAB och ÖoB fördjupar sitt samarbete – i dagarna produceras första utgåvan av ÖoB:s DR-utskick i mer modern tappning.
I mer än tio år har ÖoB varit kund hos V-TAB i Norrahammar. En gång i veckan trycker V-TAB ÖoB:s DR-utskick i tabloid (8-12 sidor) i en upplaga på cirka 2,1 miljoner exemplar per gång.
– Vi har under en tid känt ett behov av förnyelse, vi vill att vår produkt ska sticka ut mer. V-TAB kom då med förslaget att testa ett nytt format som gör det möjligt för oss att skapa en mer magasinsliknande känsla med utfallande bilder, säger Per Alvén.

Trimmad tabloid
För att det skulle kunna bli verklighet har V-TAB har investerat i en ny trimmergata i Norrahammar. Det innebär att V-TAB kan trycka tidningar i trimmad tabloid (235×325 mm), vilket är ett ovanligt format i coldset.

– Med den nya trimmerlinjen kan vi erbjuda våra kunder renskurna tabloider med möjlighet till utfallande bilder. Vi kan trimma tabloiderna från 4 till 16 sidor och vi har en kapacitet på 10 miljoner exemplar i månaden, säger Håkan Lejon, Key Account Manager hos V-TAB.

– Vi är mycket nöjda med upplägget. V-TAB är proaktiva och lösningsorienterade. Det stärker vårt samarbete, säger Per Alvén.
Och för V-TAB har samarbetet med ÖoB varit utvecklande ur många aspekter, anser Håkan Lejon:

– Det är mycket inspirerande att ha kunder som ÖoB, som är positiva och nyfikna till sin natur och vill vara en samarbetspartner. Det är enbart när vi kan ha ett öppet samarbetsklimat som vi kan förstå vad kunden verkligen vill ha.

Första upplagan av ”nya” ÖoB-utskicket når hushållen under vecka 14.

Text: YLVA CARLSSON

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!