Online 1 | Online 2
Online 1 | • Online 2

Ökad kapacitet i Landvetter

Produktionsbild Landvetter
20 miljoner exemplar per månad. Så många tryckta produktioner kommer att lämna V-TAB:s pressar i Landvetter när verksamheten vid den utbyggda anläggningen är i full gång under 2016.

Arbetet med att bygga ut V-TAB:s tryckeri i Landvetter har pågått sedan 2014 och i början av november i år gjordes slutbesiktningar av den cirka 3000 kvadratmeter stora utbyggnaden. Nästa år, när maskininstallationen är klar och all utrustning är på plats, kommer man att trycka cirka 250 miljoner exemplar per år här. 140 miljoner exemplar är direktreklam och periodiska tidskrifter, resterande är dags- och gratistidningar.
– Det kommer bli ett packat och komprimerat tryckschema, men enheten i Landvetter har kapacitet att klara uppdragen med  bra funktion. Vi har planerat allt noggrant från projektstarten, menar Christer Lind, som är produktionschef på V-TAB.

Från och med nu kommer kundtidningar som tidigare tryckts på V-TAB:s anläggningar i Backa och Halmstad att produceras i Landvetter.
– Vi börjar trycka mindre av nya volymer redan i november, både dagstidningar och direktreklam, men den största överflyttningen kommer att ske efter nyår. Det här är ett arbete som måste göras successivt, för att garantera att allt ska fungera enligt önskemål, säger Christer Lind.

Ett samspel mellan personal och utrustning
Utbyggnaden av tryckeriet i Landvetter gör att fler titlar kommer att tryckas i anläggningen, exempelvis Stampen Local Medias samtliga titlar, Nya Lidköpings-Tidningen, Svenska Dagbladet och Aftonbladet. Det gör att personalstyrkan behöver utökas och inom kort kommer rekryterade medarbetare att börja arbeta på Landvetter.
– Vi har engagerad personal inom alla områden. V-TAB:s främsta utmaning är att få utrustning, tryckflöden och medarbetare att samarbeta, menar Christer Lind.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!