Online 1 | Online 2
Online 1 | • Online 2

NLT:s julbilaga

NLT– Vår julbilaga är bra PR för NLT. Tidningen får en volym som gör att den ser extra trevlig ut, säger Thommy Johansson, annonschef på NLT. Bilagan gör också att annonsörerna i högre utsträckning vill vara med i den ordinarie tidningen.

V-TAB har tryckt NLT, Nya Lidköpings-Tidningen, sedan 1997 och julbilagan har tryckts hos V-TAB lika länge. 2007 ändrade annonsbilagan form och gick över från att ha varit en otrimmad till en trimmad tabloid.  Samtliga hushåll i Skara, Falköping, Mariestad samt utvalda delar av Skövde får bilagan och den ibladas i ordinarie NLT-upplaga. Totalt rör det sig om cirka 64 000 ex. – Vi får springa betydligt mer än tidigare för att komma fram till ett positivt besked om medverkan i bilagan bland annonsörerna. Ofta är det prisbilden som avgör.
Men våra intentioner är naturligtvis att fortsätta med denna produkt, säger Thommy.
Även om inga mätningar har gjorts går det att se att det är många som läser bilagan. Flera deltar nämligen i tävlingen där man ska para ihop profiler som jobbar i butiker med butikernas logotyper.  – Vi brukar få in en hel del svar och kan på så sätt se att det är många som bläddrar i bilagan.

Smidigt samarbete
Idag trycks julbilagan både på V-TAB i Västerås och i Backa. De bilagor som ibladas i tidningen trycks i Backa, och de som skickas direkt till hushållen trycks i Västerås.

Projektledaren Thomas Ivarsson på V-TAB och B-O Karlsson på NLT har en nära kontakt när det gäller trycket.

Thommy

Thommy Johansson, annonschef NLT.

– Det är bra att ha en kontaktperson som man kan bolla frågor med. Jag och Thomas har en mycket bra relation och en snabb och enkel kommunikation, säger B-O.
När vi pratar med Thommy och B-O har bilagan precis lämnats till tryck.

– Vi får väl se om det är lika många som deltar i årets tävling, säger Thommy. Förhoppningsvis är det en och annan som studerar bilagan och får tips inför julshoppandet. Och naturligtvis är det viktigt att även annonsörerna känner att deras annonser gett effekt med extra klirr i julkassorna.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!