Online 1 | Online 2
Online 1 | • Online 2

När du vill komma nära

nara

När du vill komma riktigt nära

Intresset för andlighet har ökat och det har blivit mer accepterat att prata om andlighet.

– Jag tror att TV-program som Det okända, där kända personer går ut och berättar att de har haft andliga upplevelser, gör att det är ok att prata om det på fikarasten. Många blir också nyfikna på att gå på storseanser och sittningar, säger Madeleine Walles, chefredaktör för Tidningen Nära.

Tidningen Nära har funnits sedan 2009 och var först tänkt som en oneshot. Men den gick så bra att den fick växa till en tidskrift, som idag kommer ut med åtta nummer per år.

Idén till tidningen fick Madeleine efter att ha intervjuat mediet Benny Rosenqvist för Hemmets Journal, som hon då arbetade på. Hans frågesida i tidningen blev mycket populär. Och när de sedan började chatta med läsarna kom det 2 500 frågor till Benny på en timme!

– Det var då jag insåg att intresset för andlighet var mycket större än jag trott. Och när jag förstod att det fanns en vit fläck i tidningshyllan ville jag testa. Vi lanserade Nära i precis rätt ögonblick.

Finns något oförklarligt

Madeleine har själv provat att få kontakt med andra sidan med hjälp av medier. Och från att ha varit skeptiskt nyfiken, är hon nu övertygad om att det finns något mer än det vi kan förklara.

– Att få kontakt med vänner och familjemedlemmar som inte längre finns med oss, har gett mig en trygghet. Det känns skönt att känna att livet inte slutar när vi drar sista andetaget, säger hon.

Mediet Benny Rosenqvist är fortfarande en viktig profil i tidningen och intresset för att få kontakt med andra sidan via medier är mycket stort. Tankens kraft och änglar är också populära ämnen i tidningen Nära som även tar upp yoga, meditation, healing, spökerier och drömmar.

Att papperstidningen och tidningen Nära kommer att överleva, är något som Madeleine tror på.

– Det finns inget som slår att krypa upp i älsklingsfåtöljen med sin favorittidning. Av papper. Och jag tror på ämnet andlighet – det kommer att växa i Sverige!

Känner stolthet

Upplagan ligger i dagsläget på drygt 25 000 ex. Ända sedan starten 2009 har Nära tryckts av V-TAB, och samarbetet har fungerat perfekt hela tiden.

– Vi är väldigt nöjda, säger Madeleine. Nära ska vara en snygg tidning som läsaren med stolthet lägger på soffbordet, och som ska skänka glädje och värme. Vi på redaktionen lägger mycket kraft på bilder och färger och därför är det oerhört viktigt att trycket är bra.

Madeleine har arbetat i tidskriftsbranschen i över 30 år, men aldrig mött så mycket värme och tacksamhet från läsare som hon gör idag.

– Läsare har sagt till mig att ni räddar liv och att ni förbättrar världen. Det är stora ord – ord som gör oss alla på redaktionen otroligt tacksamma och glada. Jag kan ärligt säga att jag älskar att jobba med Nära.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!