Online 1 | Online 2
Online 1 | • Online 2

Livsstilsmagasin lockar annonsörer

Det var priset som avgjorde när Newsfactory beslutade sig för att börja trycka sina livsstilsmagasin hos V-TAB i början av året. ”Vi är beroende av en stabil leverantör och det vi hittills sett av V-TAB är vi mycket nöjda med”, säger Michael Stenemuhr, VD för Newsfactory Sales AB.

Nyhetsbrev-3-2014-Livsstilsmagasin lockar annonsörerNewsfactory är i första hand ett försäljningsbolag, som bland annat säljer annonser på uppdrag av Dagens Industri och Expressen. Sedan fem år tillbaka ger man också ut sju livsstilsmagasin i Stockholm.

Annonsfinansierade tidningar
– Tidningarna är helt annonsfinansierade. Det har gått bra sedan starten. Annonsörerna vill synas hos oss. Tidningarna är på drygt 80 sidor och ungefär 40 procent av innehållet består av annonser, säger Michael Stenemuhr.

Tidningarna består i huvudsak av lokalt och unikt material, förutom en tredjedel av innehållet som utgörs av samma material som publiceras i flera tidningar.

Positiva till samarbetet med V-TAB
V-TAB kommer i år totalt att trycka 1,1 miljoner exemplar av Newsfactorys magasin, som alla ges ut 5-6 gånger per år. Förutom huvudtidningarna trycker V-TAB också inlimmade annonsbilagor åt Newsfactory.

– Vi har bara positiva erfarenheter av V-TAB:s tryck så här långt. Det är ju först när det uppstår något problem som samarbetet prövas på allvar, säger Michael Stenemuhr.

Text: YLVA CARLSSON

 

Fakta:

Newsfactory ger ut lokala livsstilsmagasin i Bromma, Täby/Danderyd, Lidingö, Nacka, Värmdö, Vasastan och Östermalm.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!