Online 1 | Online 2
Online 1 | • Online 2

ICA och V-TAB utvecklas tillsammans

ICA:s direktreklam når de flesta svenska hushåll. I många fall är det V-TAB som står bakom trycket. ”V-TAB är en stabil leverantör och vi känner oss väl omhändertagna”, säger Bengt Palmqvist, chef för ICA inköp och tidigare reklamchef för ICA.

Nyhetsbild-ICA-3

ICA och V-TAB har en lång historia tillsammans. Företaget Kreativ Reklam i Jönköping (som sedan blev Reklambruket och köptes upp av V-TAB) fick redan på 1980-talet i uppdrag att trycka reklammaterial åt ICA. På den tiden skickade ICA över handritade skisser som Kreativ Reklam fotade av och sedan tryckte. Efterhand som tekniken utvecklades skickade man digitala filer där bilder länkades. I dag skickas allt i ett pdf-flöde.

– Flera av våra kollegor kommer fortfarande ihåg den tiden. Det är inte många kunder som vi har jobbat så länge med, säger Caroline Törnblad, Key Account Manager hos V-TAB i Norrahammar och kundansvarig mot ICA.

Projekt i ständig utveckling

Hon beskriver samarbetet mellan ICA och V-TAB som ett projekt i ständig utveckling. Vid sina möten talar man inte enbart om tryckuppdrag utan man för också mer visionära diskussioner om utmaningar och framtidsfrågor i branschen.

Bengt Palmqvist, chef för Ica inköp, håller med och tillägger att ICA-handlarna ofta vill göra mer än vad som är möjligt för stunden:

– Som tur är utvecklas tekniken snabbt och det som inte är möjligt i dag kan mycket väl vara det om ett år. ICA har i olika samarbeten med V-TAB drivit på utvecklingen och skapat möjligheter för investeringar genom årsvisa upphandlingar och produktion varje vecka.

DR i stora upplagor

V-TAB trycker främst oadresserad direktreklam för ICA i Sverige. Bland annat en stor del av riksupplagan för Maxi samt hela Näras coldsetupplaga.

– DR som inte kommer ut i tid är värdelöst. Vi trycker 52 veckor per år. Vi ställer höga krav och det är viktigt att våra leverantörer är pålitliga. V-TAB har resurser och back-up, det är avgörande för oss, säger Bengt Palmqvist.

V-TAB trycker även månadsutskick, kampanjer och gör fönsterdekor för flera av ICA:s butiker.

Text: PETRA LODÉN och YLVA CARLSSON

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!